Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των εγγράφων PDF και των εγγράφων Word;

2023-11-06

PDF και λέξη είναι δύο κοινές μορφές εγγράφου σε υπολογιστές επί του παρόντος, και υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ τους. Ας τους δούμε λεπτομερώς.

Επισκόπηση εγγράφου PDF

Το PDF είναι ένας μορφής Τα αρχεία PDF μπορούν να εμφανιστούν με τον ίδιο τρόπο σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα και πλατφόρμες λογισμικού, και η μορφή είναι παρόμοια με αυτή των εγγράφων. Το πλεονέκτημα αυτής της μορφής είναι ότι διατηρεί το ύφος και τη δομή του αρχικού εγγράφου, ενώ έχει υψηλό βαθμό ασφάλειας.

Επισκόπηση του εγγράφου WordComment

Έγγραφο Word από την Microsoft Corporation, είναι ένα από τα πιο κοινά έγγραφα. Έχει τα πλεονεκτήματα της επεξεργάσιμης και μορφοποίησης, και οι χρήστες μπορούν να επεξεργαστούν, να σχεδιάσουν, να δακτυλογραφούν και άλλες λειτουργίες στο έγγραφο. Ως αποτέλεσμα, τα έγγραφα λέξεων είναι εξαιρετικά στο χειρισμό κειμένου και πίνακες.

Οι κύριες διαφορές μεταξύ PDF και Word.

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ PDF και λέξη είναι η μορφή αρχείου και η λειτουργία. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις 3 κύριες διαφορές:

1. Η μορφή αρχείου είναι διαφορετική.

PDF είναι μια μη επεξεργάσιμη μορφή, ενώ η λέξη είναι μια μορφή που μπορεί να επεξεργαστεί. Σε ένα έγγραφο λέξεων, οι χρήστες μπορούν να επεξεργαστούν, να αντιγράψουν και να επικολλήσουν περιεχόμενο κατά βούληση. Ωστόσο, τα αρχεία PDF δεν μπορούν να επεξεργαστούν και δεν μπορούν να τροποποιηθούν μόλις αποθηκευτούν.

2. Διαφορετικές λειτουργίες

Αντίθετα, τα αρχεία PDF μπορούν να υπογραφούν ψηφιακά και να έχουν πρόσβαση μόνο μέσω κωδικών πρόσβασης πρωτοκόλλου, με υψηλή ασφάλεια. Τα έγγραφα Word, από την άλλη πλευρά, έχουν πολλούς άλλους τύπους χαρακτηριστικών επεξεργασίας, όπως πίνακας, σχεδιάζοντας χειροκίνητα γραφικά, και προσθέτοντας υπερσυνδέσμους. Word μπορεί επίσης να εισάγει αρχεία πολυμέσων, εικόνες φόντου, και να ορίσει περιθώρια.

3. Το εφαρμοστέο περιβάλλον είναι διαφορετικό.

Τα αρχεία PDF είναι βολικά για τους χρήστες να προβάλλουν και να εκτυπώσουν online, επειδή δεν περιορίζονται από οποιοδήποτε συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα ή πλατφόρμα λογισμικού. Τα έγγραφα των λέξεων, από την άλλη πλευρά, είναι εξαιρετικά στο χειρισμό κειμένου και πίνακες, καθιστώντας τα καλύτερα για αποτελεσματική σύνθεση, επεξεργασία, και μορφοποίηση μεγάλων ποσών κειμένου.

Περίληψη

Αυτές είναι οι κύριες διαφορές μεταξύ PDF και λέξη. Μπορούμε να επιλέξουμε ποια μορφή εγγράφου θα χρησιμοποιήσουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας. Αν χρειάζεται να εκτυπώσετε και να μοιραστείτε αρχεία, τότε τα αρχεία PDF είναι πιο κατάλληλα? αν χρειάζεται να επεξεργαστείτε έγγραφα ή να επεξεργαστείτε μεγάλες ποσότητες κειμένου, τότε τα έγγραφα κειμένου είναι πιο πρακτικά.